HÓRUSZ

Ft-tól/fő 219.510
Időpont: 2018.10.26 - 11.02
Legjobb ár: 219.510 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2018.10.26 - 11.02

8 nap / 7 éjszakás körutazás - Asszuán, Luxor, Nílusi hajóút, Kairó

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás, Hajós utak
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Kívánságlistára teszem
Tartózkodás Nílusi hajóút 6 éjszaka
  Kairó 1 éjszaka
     
Időpont péntektől péntekig
   
Indulás minden pénteken
   
Időtartam 8 nap / 7 éjszaka
   
Utazás Repülővel, az EGYPTAIR menetrend szerinti járataival
   
Útvonal BUD/CAI/ASW - ASW/CAI - CAI/BUD repülővel, ASW/LXR/ASW hajóval.
   
Transzferek Utasaink számára az utazás kényelmét minden esetben légkondicionált autóbuszokkal biztosítjuk.
   
Elhelyezés

Utasaink igényeihez igazodva lehetőséget biztosítunk 3*+ -4* illetve 5*-os szállodában történő elhelyezésre. Egyedüli kivételt a nílusi hajóút keretében eltöltött éjszakák jelentenek, melyben résztvevő hajóink mindegyike 5*-os minősítéssel rendelkezik.

   
Ellátás Kairóban félpanziós ellátás áll utasaink rendelkezésére és a nílusi hajóút során minden esetben teljes ellátás biztosított.
   
Szolgáltatás Utasaink által választott programjainkhoz igazodva minden esetben biztosítjuk helyszíntől függően a szükséges belépőket, ezen felül idegenvezető tolmácsolásával szeretnénk a megtekintett helyszínek, épületek, múzeumok világát, történetét és üzenetét átadni illetve megismertetni.
   
Útgarancia Az út létszámtól függetlenül indul, felár NÉLKÜL!
   
Idegenvezetés Kairóban minden esetben magyar nyelven, a hajóút során 4 fő részvételétől biztosítjuk, az angol nyelvű helyett!
Program:

1. nap

Elutazás Asszuánba Kairon keresztül az Egyptair menetrend szerinti járatával. Kairói repülőtéren az asszisztenciánk - még az útlevél ellenőrzés előtt - várja az utasainkat és segít a vízum megvásárlásában. Bejelentkezés a nílusi luxus hajóra, szoba elfoglalása.

2. nap

Reggeli elfogyasztása után szabadprogram következik, mely keretein belül akár meglátogathatják az asszuáni bazárt is, mely mindössze 2 keresztutcára van a Nílus partjától. Ha ettől tartalmasabban szeretnénk eltölteni ezt a délelőttöt, akkor javasoljuk, hogy hajnali fakultatív kirándulás keretében látogassanak el az Abu Szimbeli templomokhoz (ebben az esetben a reggelit „take-away” csomagban kapják meg). Az  ebédet követően hajóutunk következő állomásaként Kom Ombo következik, ahol megtekinhető Szobek temploma, majd továbbhajózás Edfu-ba. Este vacsora a hajón, melyet Galabia Party (zenés, táncos, vidám mulatság) követ.

3. nap

Reggelit követően Hórusz templomának megtekintését kínáljuk hajóutunk folytatásaként, majd továbbhajózás Luxorba. Ebéd elfogyasztása a hajón, majd az esti órákban tartandó vacsorával egybekötött zenés partira várjuk szeretettel.

4. nap

A reggeli után újabb félnapos kirándulással szeretnénk az eddig megszerzett élményeket tovább gazdagítani, a program a karnaki templom, illetve a luxori templom meglátogatása. Ebéd a nílusi hajó éttermében. Délután szabadprogram. Vacsora a hajón.

5. nap

A reggeli után felfedező utunk első látnivalója a Memnón-kolosszusok, mely után a Királyok Völgye következik, ahol 3 sírkamrát is megnézhetnek az utasok. Különdíj fejében, Tut Ankh Amun legendás sírja is megtekinthető. Utána Hatsepszut templomát látogatják meg az utasok. Ezután az alabástrom műhelyben, az alabástromból készült alkotásokkal ismerkedhetnek meg, melyekből természetesen vásárolhatnak is. Hajózás Asszuánba. Ebéd. Délutáni pihenés a hajón, este vacsora.

6. nap

Reggeli után pihenés a hajón. Ebéd. Délután meglátogatjuk az Asszuáni-gátat, a Gránitbányát és a Befejezetlen Obeliszket. Ezután sétahajózás felukkával (egyiptomi vitorláshajó) vagy motorcsónakkal (széljárástól függ). A hajókázás egyik államosaként egy rövid séta következik a botanikus kertben, majd a vitrolás / motorcsónak megkerüli az Elefánt-szigetet. A hajókázás utolsó programja az Agha Khan mauzóleumának kívülről történő megtekintése. Vacsora este a nílusi hajón.

7. nap

Reggeli (take-away reggeli csomag), majd transzfer a repülőtérre, utazás Kairóba, ahol egész napos kairói városnézésre kerül sor. Elsőként a gízai fennsík nevezetességei kerülnek megtekintésre, úgymint a Piramisok, Völgytemplom és a Szfinx. A piramisok belülről való megtekintéséhez külön jegy szükséges, melynek megvásárlásában az idegenvezető segít. Következő helyszín a Parfüméria, ahol a különleges olaj alapú egyiptomi parfümök (helyi speciális illatkülönlegesség: papirusz és lótuszvirág) bemutatása után vásárlásra is nyílik lehetőség. A Papirusz Műhelyben az ősi papirusz készítésének fortélyaival ismerkedhetnek meg, vásárlási lehetőség természetesen itt is biztosított. Délután az Egyiptomi Múzeumban található ókori műkincseket csodálhatják meg, azonban a királyi múmiák terme csak különdíj ellenében tekinthető meg. Az utolsó program a Khan El Khalili bazár felfedezése illetve vásárlás, a piac hatalmas kínálata főleg helyben készült tárgyakból áll. A bazár megtekintése után egy igazi egyiptomi kávézó kínálatát is megkóstolhatják. A bazár után transzfer a szállodába, ahol pihenés illetve a vacsora elfogyasztása következik.

8. nap

Menetrend függvényében reggeli vagy reggeli csomag, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Fakultatív programok

Hang- és fényjáték a Piramisoknál

Az utasok Egyiptom, a piramisok és a Szfinx történetét ismerhetik meg egy többnyelvű éjszakai zenés műsor (színes fényeffektusok, lézershow) keretében a Gizai piramisok lábánál. A program hossza kb. 1 óra. 

50 € / fő

Philae templom Asszuán

Kirándulás az Asszuántól kb. 3 km-re található Philae templomhoz, amit Ízisz istennő tiszteletére építettek. A látogatókat  kis hajókon viszik át a szigetre, ahol megtekinthetik az Asszuáni-gát építésekor víz alá került területről elszállított és újjáépített templomot. Kirándulás az Asszuántól kb. 3 km-re található Philae templomhoz, amit Ízisz istennő tiszteletére építettek. A látogatókat  kis hajókon viszik át a szigetre, ahol megtekinthetik az Asszuáni-gát építésekor víz alá került területről elszállított és újjáépített templomot.  

50 € / fő

Philae templom hang- és fényjáték

Látványos hang- és fényjáték a philae-i temlpomnál, mely segítségével életre kel a temlom és elmeséli Önnek az ókori Egyiptom fontosabb történéseit. Az előadás segítségével jobban megértheti az adott kort.

60 € / fő

Abu Szimbel

Egyiptom legismertebb fáraója, II. Ramszesz uralkodása alatt épült az abu szimbeli sziklatemplom, amely a Nílus partján, Asszuántól kb. 280 km-re, délre található. Az Asszuáni-gát építésekor az UNESCO támogatásával szállították át jelenlegi helyéreEgyiptom legismertebb fáraója, II. Ramszesz uralkodása alatt épült az abu szimbeli sziklatemplom, amely a Nílus partján, Asszuántól kb. 280 km-re, délre található. Az Asszuáni-gát építésekor az UNESCO támogatásával szállították át jelenlegi helyére

100 € / fő

Núbiai falu

Motorcsónakkal ellátogatunk egy núbiai faluba. A motorcsónakkal párhuzamos fakultatív program keretében lehetőség nyílik tevegelésre is. A motorcsónakok és a tevék a núbiai faluban találkoznak, ahol megismerkedünk a núbiai ételekkel, italokkal és szokásokkal. Betekintést nyerünk egy eredeti núbiai házba is. Az itt tett látogatásunk során egzotikus állatokat láthatunk testközelből, sőt lehetősége lesz bárkinek egy kb. másfél méteres nílusi krokodilt kézben tartani.

30 € / fő

Hang és fényjáték Luxorban

Látványos lézershow a Karnaki templomban, mely a templomépítés történetét mutatja be.

40 € / fő
Válasszon egy szállodát!

Csillagszám

Ellátás

Központtól való távolság

5 találat

Szállás típusa: Hotel 4*

Ellátás: félpanziós

Szoba típusa: Kétágyas standard szoba

Utazás: repülő

Távolság a központtól: km
Távolság a tengerpart: 50 m

354.548 Ft helyett
219.820 Ft-tól
Bővebben

Szállás típusa: Hotel 5*

Ellátás: félpanziós

Szoba típusa: Kétágyas standard szoba

Utazás: repülő

Távolság a központtól: km
Távolság a tengerpart: m

368.840 Ft helyett
228.681 Ft-tól
Bővebben

Szállás típusa: Hotel 3*

Ellátás: félpanziós

Szoba típusa: kétágyas standard szoba

Utazás: repülő

Távolság a központtól: km
Távolság a tengerpart: m

354.048 Ft helyett
219.510 Ft-tól
Bővebben

Szállás típusa: Hotel 5*

Ellátás: félpanziós

Szoba típusa: Kétágyas standard szoba

Utazás: repülő

Távolság a központtól: 24 km
Távolság a tengerpart: - m

368.840 Ft helyett
228.681 Ft-tól
Bővebben

Szállás típusa: Hotel 5*

Ellátás:

Szoba típusa:

Utazás:

Távolság a központtól: km
Távolság a tengerpart: m

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
HÓRUSZ

HÓRUSZ

Egyiptom, Asszuán, Asszuán

Útazonosító: 107364

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
HÓRUSZ

HÓRUSZ

Egyiptom, Asszuán, Asszuán

Útazonosító: 107364

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!